Door privé omstandigheden kunnen tijdelijk geen bestellingen geplaatst worden.
Vragen via de email worden ‘vertraagd’ beantwoord, ook bestellingen kunnen doorgegeven worden, maar vermoedelijk zal de verzending na 23-1 uitgevoerd worden..
Hartelijk dank voor uw vertrouwen en medewerking, Team Wijnkeuze-online. Sluiten
Nederland is een land van tradities. Eén van de tradities die we al vele jaren in ere houden, is die van het kerstpakket. Het is een niet meer weg te denken tafereel in december: de werknemer die met een reusachtige doos onder zijn rechterarm onhandig het portier van zijn auto probeert te openen… Het kerstpakket is nog altijd springlevend en blijft dat ook zo.
“De oorsprong van het kerstpakket ligt in het begin van de 19e eeuw”. “Destijds was het een extraatje voor de boeren, knechten en meiden. In de loop der jaren namen steeds meer ambachtslieden de traditie over en inmiddels is het al jaren niet meer uit onze maatschappij weg te denken.”
Gevoelswaarde is groot “De betekenis van het kerstpakket is al die jaren wel veranderd. Van een steuntje in de rug voor de armen is het vandaag de dag meestal een schouderklop. Van de directeur, voor zijn werknemers. En juist dát maakt het kerstpakket tot een eeuwig houdbaar concept. De kracht van het pakket zit in de gevoelswaarde voor de ontvanger. Die is vele malen hoger dan de daadwerkelijke marktwaarde van de producten in het pakket.”
Iedereen is gelijk “We willen gewaardeerd worden en het kerstpakket is daarin een prachtige traditie. Alle hiërarchische verhoudingen binnen een organisatie vervallen. Commercieel directeur of facilitair medewerker – iedereen klemt vlak voor kerst dezelfde doos onder de arm. Iedereen is gelijk. En laat dat nou precies een van de belangrijkste kerstgedachten zijn…”
Kerstpakket is blijver
“Of ik denk dat het kerstpakket ooit verdwijnt? Eerlijk gezegd denk ik van niet. Wat wel veranderd, is de inhoud. Maar eigenlijk is de daadwerkelijke inhoud nog niet eens het belangrijkste. Het mooiste moment is het moment waarop de gesloten doos op de achterbank of onder de snelbinders mee naar huis wordt genomen. Een doos gevuld met vraagtekens. En dat gevoel blijft naar mijn mening nog vele jaren hetzelfde.”