Umberto Cesari Colle del Re Passito Emilia-Romagna Italië fles 37,5 cl. dessertwijn
Umberto Cesari is een van de bekendste namen in de Emiliaanse wijnbouw en heeft een geschiedenis van meer dan vijftig jaar, die begon in 1965. Het bedrijf heeft zeker een lange weg afgelegd sinds de oprichting. De twintig hectare van die tijd zijn er nu honderd geworden (plus nog eens 150 te huur), allemaal op de heuvels aan de rand van Toscane, op een hoogte tussen 200 en 400 meter boven zeeniveau. Landen verdeeld in verschillende boerderijen, in de loop van de tijd verworven dankzij het werk van de familie: La Casetta, Parolino, Cà Grande en Laurento. Hoewel Cesari een pionier is op het gebied van sangiovese romagna en zelfs een eau de toilette heeft geproduceerd met de geur van zijn Tauleto, heeft het bedrijf een bijzondere waardering voor Albana.
Een kwart van alle albana di romagna komt in feite uit de kelders van Castel San Pietro, die er in totaal 2.000 produceren. In Podere Colle del Re wordt hier de albana di romagna verbouwd, exclusief bestemd voor de gelijknamige wijn. Zoet, warm en omhullend, deze albana passito heeft een krachtige structuur met tonen van frisheid in de ontwikkeling. Verkregen door een late oogst en door verdere droging van de druiven, die dus een lichte botrisatie ondergaan, wordt het vervolgens gedurende 24 maanden in barrique geraffineerd.
Interessante feiten:
Het symbool op het voorste etiket synthetiseert het productieproces van Albana Passito, de kwintessens van de Druivensoort Albana di Romagna. De gouden cirkels vertegenwoordigen de druivenhuid, terwijl de lijnen, die geleidelijk kleiner worden, het natuurlijke Appassimento of droogproces overbrengen.
Deze Albana Passito is warm en omhullend, een aromatische symfonie van gele perzik en abrikoos, acaciahoning en geroosterde kastanjes.
Een Passito wijn uit een late oogstselectie van Albana di Romagna-druiven geteeld in wijngaarden van gemiddeld 15-20 jaar oud en met een opbrengst van 50 quintals per hectare. De trossen ondergaan een natuurlijke droging in gespecialiseerde ruimtes, onder nauwgezette bewaking van de botrytis-schimmel. Ze worden vervolgens voorzichtig geperst en de most fermenteert in Allier eiken vaten op een gecontroleerde temperatuur. De Passito rijpt 24 maanden in Allier eiken vaten en nog eens 6 maanden in de fles.
Deze dessertwijn van wijnhuis Umberto Cesari heeft een krachtige structuur met frisse noten op de afwerking. Een voorbeeld van topkwaliteit dat wordt bereikt dankzij de late oogst en de daaropvolgende droging in de droogkamer, met een constante controle van de bottelfase. Het rijpen in vaten gedurende 24 maanden en 6 maanden in de fles completeren de harmonie van deze gouden nectar.
Exclusief wijnhuis voor Wijnkeuze-online. Prijs is incl. BTW.
Voor uw bijdrage in de verzend/verpakkingskosten kijk op Verzendkosten & levertijd.
De afbeeldingen geven een (sfeer)impressie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wist u dat de bestellingen ook in een Parcelshop bij u in de buurt kunnen worden bezorgd!
U krijgt bericht wanneer uw bestelling er is en u haalt binnen 5 dagen uw bestelling af op het moment dat het u uit komt. Vermeld tijdens het bestellen dat u uw bestelling wilt afhalen bij een Parcelshop en wij regelen dat voor u.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.