Louis Bouillot Crémant Grande Reserve Brut Perle de Vigne Bourgogne Frankrijk

Vanaf:  23,95

Wit mousserend uit de Bourgogne volgens de traditionele methode, d.w.z. gemaakt als Champagne met de tweede vergisting op de fles. Gemaakt van Bourgogne druiven als Chardonnay en Pinot Noir. De lange rijping ‘sur lie’ geeft extra smaak. Veel geur, fijne subtiel prikkelende belletjes en complex in de smaak met aardbei, toast en milde zuren. Lekker en feestelijk !

✓ Gratis verzending vanaf 50,- (NL)
✓ Bestellen per fles mogelijk
✓ Betaalgemak & veilig betalen

Webshop Trustmark and customer reviews

Louis Bouillot Crémant Grande Reserve Brut Perle de Vigne Bourgogne Frankrijk

Trouw aan de geest van Louis Bouillot, de bubbelmaker zelf, blijft het bedrijf nieuwe ontdekkingen doen via enkele heerlijke en gedurfde Cuvées die die een eerbetoon zijn aan Bourgondië en zijn variëteiten.

Crémant de Bourgogne is sinds 1975 een Appellation d’Origine Contrôlée. Het beslaat een bijzonder groot territorium dat zich uitstrekt van het noorden van de Bourgogne tot aan het zuiden, met de regio Chablis, de Châtillonnais, de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, de Côte Chalonnaise, de Côte Mâconnaise, en de Beaujolais in.
Een dergelijke diversiteit betekent dat een breed scala van verschillende basiswijnen kan worden gecreëerd die hun Terroir weerspiegelen. Dit zorgt voor subtiele melanges om de perfecte balans te bereiken voor elke Cuvée en om de kwaliteiten van elke variëteit naar voren te brengen: Pinot Noir voor fruit, structuur en vinosity; Chardonnay voor frisheid en elegantie; Gamay voor smaak; en Aligoté voor levendigheid …

Geholpen door meer dan 130 jaar geschiedenis en expertise, creativiteit en respect voor het terroir zijn de fundamenten van de filosofie van Louis Bouillot.

Historie: Louis Bouillot, Nuits-Saint-Georges sinds 1877
Maison Louis Bouillot in Nuits-Saint-Georges richtte al vroeg in zijn geschiedenis de aandacht op de mousserende wijnen van de Bourgogne. Het was de oudste zoon Louis die vooral gefascineerd was door deze bruisende wijnen geproduceerd volgens La Méthode Traditionelle. Gefascineerd door het onderwerp, heeft hij aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het ontwikkelen van de procedure, zowel wat betreft de geselecteerde wijnen als op de traditionele manier de prijs de mousse, of de tweede gisting in de fles, wordt uitgevoerd.

En Bollery, oogst 2017
Een nieuw vertrek voor Louis Bouillot. Drie jaar geleden werden Pinot Noir en Chardonnay herplant op een perceel aan de Côte de Nuits, genaamd “En Bollery”, dicht bij de beroemde Clos de Vougeot van de Bourgogne. Na het geduldig verzorgen van deze wijnstokken over de seizoenen, markeerde dit jaar de eerste oogst van het gerevitaliseerde plot. Het was een geweldig moment in de geschiedenis van het wijnhuis.

1-Oogsten: De druiven die worden gebruikt om de Crémants te maken, worden met de hand geoogst en eerder geplukt dan die gebruikt voor stille wijnen.
2-Persen: De verschillende variëteiten worden vervolgens voorzichtig geperst om het allerbeste dat ze te bieden hebben te extraheren. Het doel is om de perfecte balans te vinden tussen suiker en zuurgraad. Het resulterende sap
3-Vinification: Eerste gisting begint, bij lage temperatuur, om een maximum aan aroma’s te extraheren. De wijn wordt gerijpt in vaten op fijne droesem voor sommige, en in eiken vaten voor anderen …
4-Blending: Verschillende Cuvées worden vakkundig gemengd om een afgewerkte wijn van hoge kwaliteit te verkrijgen. Het mengen van most uit verschillende bronnen biedt een meer harmonieuze, evenwichtige en complexe wijn.
5-Bubbels in de Mousse: Tweede gisting is wanneer de bubbels worden gevormd in de wijn, gebotteld met de toevoeging van gisten en suiker. Het duurt een maand waarin miljoenen bubbels worden gevormd.
6-Veroudering: De wijnen worden vervolgens op de wijnmoer achtergelaten. De gisten vermengen zich met de wijn en creëren na verloop van tijd een aromatische complexiteit. Deze veroudering duurt ten minste 12 maanden.
7-Riddling: De flessen worden langzaam aangepast en eindigen uiteindelijk verticaal, naar beneden gericht, om de afzettingen in de wijn aan te moedigen om langzaam in de nek af te dalen.
8-Degorgering: De halzen van de flessen zijn bevroren en er vormt zich een prop ijs met de gisten. Het wordt dan uit de fles geduwd en laat de geklaarde wijn achter.
9-Dosering: De wijnmaker bepaalt de dosis likeur d’expédition om de perfecte balans te bereiken. Het is de laatste stap, het stempel van de Louis Bouillot-naam. Het is een van onze meest bewaakte geheimen …
10-Proeven: Vertrouw op je zintuigen en luister naar het verhaal dat elke Cuvée vertelt, terwijl je het ballet van bubbels in je glas bewondert!

www.louis-bouillot.com

 

Exclusief wijnhuis voor Wijnkeuze-online. Prijs is incl. BTW.
Voor uw bijdrage in de verzend/verpakkingskosten kijk op Verzendkosten & levertijd.
De afbeeldingen geven een (sfeer)impressie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wist u dat de bestellingen ook in een Parcelshop bij u in de buurt kunnen worden bezorgd!
U krijgt bericht wanneer uw bestelling er is en u haalt binnen 5 dagen uw bestelling af op het moment dat het u uit komt. Vermeld tijdens het bestellen dat u uw bestelling wilt afhalen bij een Parcelshop en wij regelen dat voor u.

Maak uw fleskeuze

1 fles, 3 flessen, 6 flessen, 12 flessen

✓ Gratis verzending vanaf 50,- (NL)

✓ Bestellen per fles mogelijk

✓ Betaalgemak & veilig betalen

Louis Bouillot Crémant Grande Reserve Brut Perle de Vigne Bourgogne Frankrijk
Louis Bouillot Crémant Grande Reserve Brut Perle de Vigne Bourgogne Frankrijk
Vanaf:  23,95 Selecteer opties