Prinsi Barbera d’Alba Piemonte ltalië
De familie Lequio is eigenaar van de Prinsi-wijnmakerij, gelegen in Neive – Piemonte, plaatselijk bekend als Langa (in het teeltgebied Barbaresco). De familie runt het bedrijf al drie generaties lang; Daniele’s grootvader Ottavio begon aan het einde van de jaren 40 met het bottelen van zijn eigen druiven. Franco, de zoon van Ottavio (de vader van Daniele), had altijd een speciale band met het land en in 1967 – net 16 jaar geworden – trad hij toe tot het familiebedrijf en besloot hij zich volledig te wijden aan de wijnbereiding.
Na vele jaren te hebben gewerkt met de waardevolle hulp van zijn vrouw Silvana, hebben ze samen de koers van het wijnhuis opnieuw gedefinieerd: veel tijd en aandacht besteden aan het daadwerkelijk verbouwen van de druiven – die zij beschouwen als het enige uitgangspunt om groot te worden wijnen en het voortzetten van hun opleiding, het verdienen van een grondige kennis van bodem en druiven.
In 1999 begon de zoon van Franco en Silvana, Daniele, ook te werken op het wijnhuis – na net klaar te zijn geweest zijn studie als een gekwalificeerde agronoom. Daniele is een jonge boer die gepassioneerd is over zijn werk en het Langhe-gebied waar hij opgroeide; volledig overtuigd van het geweldige resultaat dat zijn druiven kunnen weergeven. Zijn ultieme doel is om wijnen te creëren om te onthouden.
Vandaag, net als in het verleden, probeert deze enthousiast toegewijde familie de sterke band met hun territorium te behouden en deze uniciteit over te brengen op hun wijnen.
Een wijn is de ultieme uitdrukking van een druivenras met betrekking tot het territorium waar hij werd verbouwd. De wijn weerspiegelt dezelfde werkethiek en filosofie als we door de verschillende processen in de wijnkelder gaan – ons doel is om de natuurlijke essentie van de originele druif te behouden. Onze kelder is de specifieke plaats waar dit alles wordt uitgevoerd.
De kelder is verdeeld in vier delen. Het werd in de jaren 70 opnieuw ontworpen met een nieuw ontwerpconcept dat is gericht op een betere organisatie en vereenvoudiging van de workflow.
Tijdens het oogsten worden de druiven zacht ingedrukt en ontsteelt. Vervolgens fermenteert de most in roestvrijstalen tanks in een apart gebied. Na alcoholische en malolactische gisting, blijven jongere wijnen die geen lange verouderingsperiode nodig hebben, in roestvrijstalen vaten, terwijl de Barbera d’Alba en de Nebbiolo-druiven die aan de Barbaresco-productie zijn gewijd, correct rijpen in houten vaten. De dikke muren van de verfijnde ruimte, die 100 jaar oud is, zorgen voor een perfect voorbeeld van natuurlijke airconditioning – ideaal voor onze wijnen.
Barriques en houten vaten hebben ook hun eigen specifieke gebied. De belangrijkste reden is om deze wijnen geleidelijk te laten verbeteren en hun beste eigenschappen te laten zien. We hebben ook een ruimte die volledig is gericht op opslag en botteling.
Deze tekst en meer vindt u op: www.prinsi.it
Exclusief wijnhuis voor Wijnkeuze-online. Prijs is incl. BTW.
Voor uw bijdrage in de verzend/verpakkingskosten kijk op Verzendkosten & levertijd.
De afbeeldingen geven een (sfeer)impressie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wist u dat de bestellingen ook in een Parcelshop bij u in de buurt kunnen worden bezorgd!
U krijgt bericht wanneer uw bestelling er is en u haalt binnen 5 dagen uw bestelling af op het moment dat het u uit komt. Vermeld tijdens het bestellen dat u uw bestelling wilt afhalen bij een Parcelshop en wij regelen dat voor u.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.