Bouchard Ainé & Fils Rully Bourgogne Frankrijk
Van het tijdperk van de Verlichting tot het heden. Toen Michel Bouchard zich in 1731 in de Bourgogne vestigde om een bloeiende onderneming op te zetten in de textielhandel, gevolgd door een vertakking om wijnmakelaar te worden, legde hij de Bourgondische wortels van het gezin neer. In 1750 volgde zijn oudste zoon, Joseph, zijn vader in het familiebedrijf en verankerde de aanwezigheid van de Bouchards aan de Côte d’Or. In nauwe samenwerking met lokale wijnbouwers resulteerde deze nauwe samenwerking in de creatie van wijnhandelaar-wijnmaker-kelder, met de onverzettelijke zoektocht naar perfectie in kwaliteit, authenticiteit van stijl en prestige. Gevormd uit meer dan twee eeuwen van savoir-faire, zijn deze eigenschappen doordrongen in de cultuur van ons huis – Bouchard Aîné & Fils. De uitkomst: een perfecte beheersing van de selectie van druiven, wijn maken en veroudering. De geschiedenis van de eerste wijnhandelaarsfamilies is rijk en complex. Er zijn er echter weinig die doorgaan met deze rijke traditie. Ons huis, Bouchard Aîné & Fils is een van de uitzonderingen onder de weinigen en is gepassioneerd trots op zijn twee eeuwenoude geschiedenis en traditie.
Wijnbouw, de link tussen de wijngaard en de kelder. Een goede wijn vereist goede druiven. Zo is Bouchard Aîné & Fils net zo betrokken bij de wijngaarden als in de wijnmakerij. Het werk in de wijngaarden is van fundamenteel belang. Het beperken van de opbrengsten en het gebruik van milieuvriendelijke teeltmethoden zijn bepalende factoren voor kwaliteitswijnen. Ons doel is om de rijpste, gezondste druiven naar de wijnmakerij in Beaune te brengen. Deze kwaliteitsbenadering strekt zich natuurlijk ook uit tot de verschillende stadia van het wijnbereidingsproces.
Van druif tot wijn – Vinificatie. De link tussen wijnbouw en wijn maken begint bij de oogst. Oogsten vereist veel zorg, omdat het doel is om de potentiële kwaliteit van elke druif te optimaliseren en te extraheren. Hoogste zorg en respect voor de druiven en de wijn bepalen het dagelijkse werk van de wijnmaker bij de wijnmakerij: zo min mogelijk ingrijpen, maar waar nodig onze waarde toevoegen. Zoals het oude gezegde in het Frans luidt: “L’art en cave c’est de savoir ne rien faire”, vertaald als de kunst van de wijnmaker, is weten wanneer niets te doen “.
Witte wijn vinificatie. Druiven worden geperst. De vloeistof laat men gedurende 24 uur bezinken. De gisting verloopt langzaam, duurt 10-16 maanden, volgens de vastgestelde normen (15% tot 40% in nieuwe eiken vaten) en vindt plaats in Franse eiken vaten.
Rode wijn vinificatie. Alle druiven worden van de steel verwijderd en voorzichtig geplet voordat ze worden overgebracht naar houten vaten (1500L – 6000L), waar ze gedurende drie dagen voorvergisting koude maceratie ondergaan. Alcoholische gisting duurt tussen 15 en 20 dagen, afhankelijk van de benaming. Elke dag wordt de most een- of tweemaal overgepompt en de dop wordt tweemaal per dag met de hand geponst. Temperaturen mogen stijgen (36 ° C) aan het einde van de gisting voor de Premiers Crus en Grands Crus. De pers en wijnen uit de vrije loop worden gemengd. Vaten uit de Franse Allier, de Vogezen en de Nièvre worden gebruikt voor het ouder worden. De wijn wordt voor het eerst na malolactische gisting gekraakt. Veroudering van 12 tot 18 maanden.
Het wijnhuis is gelegen aan de weg naar Savigny-lès-Beaune, in de buurt van het Hôtel du Conseiller du Roi, het hoofdkwartier van het huis van Bouchard Aîné & Fils.
Het wijnhuis is o.a. uitgerust met: 2 roestvrijstalen vaten (capaciteit van 1500 tot 5000 liter) voor de vinificatie van witte wijn en 16 eiken vaten met een capaciteit van 1500L tot 6000L
Twee kelders, met een totale capaciteit van 760 vaten (die elk 228 liter bevatten), worden gebruikt voor het rijpen van onze wijnen. Beschermd tegen licht, blijven ze onder constant toezicht van de huiswijnmaker.
Geduld, het meesterelement. Na de vinificatie worden de wijnen in onze kelders gerijpt door de wijnboer van het huis, die zorgvuldig het terroir en de variëteit respecteert. Het verouderingsproces rond de persoonlijkheid van de wijn af en geeft het zijn huisstijl, waardoor het een kenmerk blijft van elke Cuvée.
Het resultaat is: elegante wijnen met een goede concentratie zonder al te agressief te zijn. Mooie structuur en zuurgraad die zorgen voor een goed verouderingspotentieel. Wijnen die representatief zijn voor hun Terroirs, met respect voor de nuance en het bereik van de expressie die de Bourgondische Terroirs en variëteiten te bieden hebben. Veroudering duurt van 14 tot 16 maanden in eiken vaten met een aandeel van 15 tot 30% nieuw eikenhout.
Elke variëteit geeft de wijnen zijn reuk- en smaakeigenschap, elke terroir waaruit een wijn afkomstig is, laat een embleem achter voor elke wijn, elke wijnoogst voegt een dimensie van verrassing toe en herdefinieert verwachtingen met betrekking tot evenwicht, verouderingspotentieel en andere verfijningen. De natuur is fundamenteel verantwoordelijk voor wat elk van deze wijnen zal worden …
Exclusief wijnhuis voor Wijnkeuze-online. Prijs is incl. BTW.
Voor uw bijdrage in de verzend/verpakkingskosten kijk op Verzendkosten & levertijd.
De afbeeldingen geven een (sfeer)impressie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wist u dat de bestellingen ook in een ParcelShop bij u in de buurt kunnen worden bezorgd!
U krijgt bericht wanneer uw bestelling er is en u haalt binnen 5 dagen uw bestelling af op het moment dat het u uit komt. Vermeld tijdens het bestellen dat u uw bestelling wilt afhalen bij een ParcelShop en wij regelen dat voor u.