Umberto Cesari Liano chardonnay sauvignon blanc Rubicone IGT Italië
Umberto Cesari.
Een passie die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Nadat hij begon te werken met wijn vanwege zijn passie aan het begin van de jaren zestig, heeft hij sindsdien zijn leven gewijd aan de wijnbouw, gespecialiseerd in lokale druivensoorten. Beginnend met weinig middelen maar veel enthousiasme in een moment waarin kwaliteit en lokaal gekweekt waar buitenlandse concepten in Romagna waren, was hij in de loop van de tijd in staat om anderen zijn wijnen te laten ontdekken en waarderen, vooral in het buitenland – zoveel dat hij nu is beschouwd als een soort ambassadeur van Sangiovese in de wereld.
Het productieproces omvat de waarde van ervaring gemengd met state-of-the-art productietechnieken en toont elke dag passie en respect voor een rigoureuze methode die de hoge kwaliteit van onze producten garandeert.
Velden en wijngaarden.
Alles wordt hier geboren, in de 8 ‘poderi’ of velden – Claterna, Casetta, Parolino, Laurento, Ca ‘Grande, Miravalle, Tauleto en Liano – meten 355 hectare wijngaarden beschermd door de Calanchi Azzurri, badlands die een kroon vormen – zoals structuur van op klei gebaseerde rotsen. Deze, samen met het scherpe verschil tussen seizoenen, bevorderen een mild klimaat en maken de grond de optimale groeimedia voor selectieve wijnbouw.
Druivensoorten.
De promotie van het land omvat ook de productie van hoogwaardige Sangiovese-druiven en andere variëteiten van lokale druiven zoals Albana, Pignoletto en Trebbiano. Het lokale wijnerfgoed wordt vervolgens vermengd met internationaal bekende variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc, noodzakelijk om speciale sneden te produceren door de verfijnde kunst van het blenden.
De wijnkelder en vatkelder
Is het hart van het bedrijf. De wijnkelders en vatkelders van meer dan 20.000 m² gewijd aan wijn en de rustperiode maken deel uit van het merk Umberto Cesari, waar u kunt wandelen en de echo van lang vervlogen tijden kunt horen. De kelders verwelkomen de druiven die overdag zijn geoogst: een voorrecht dat altijd deel uitmaakt van de geschiedenis.
De vatkelders zijn de ideale plaatsen om wijnen te laten raffineren en verouderen in een beschermde omgeving die wordt gecontroleerd op vochtigheid en temperatuur, en controleert voortdurend elke fase van het proces tot wanneer het wordt gebotteld.
Innovatie
Voor Umberto Cesari is innovatie de visie van een bedrijf dat geworteld is in traditie en toch kijkt naar de toekomst, in staat om zijn familietradities voortdurend te evolueren. Investeren in de meest geavanceerde technologie die op de markt verkrijgbaar is, samen met de ervaring die is opgedaan in tientallen jaren van werk, vormt de basis van ons toekomstbeeld.
Umberto Cesari en zijn zoon Gianmaria zijn trots op de producten van de Emilia-Romagna streek: Parmezaanse kaas, ham en balsamico. De familie Cesari zelf is een van de beste wijnmakers uit deze regio. In hun hypermoderne wijnkelder experimenteren ze met moderne technieken en maken gebruik van internationale druivenrassen.
Maar altijd combineren ze die met traditionele Italiaanse rassen.
Moderne en klassiek; dat geeft spannende wijnen: Sangiovese en Cabernet met 18 maanden hout. Of de houtgelagerde Chardonnay aangevuld met de fris smakende Sauvignon Blanc.
Origineel en toch Italiaans.
Exclusief wijnhuis voor Wijnkeuze-online. Prijs is incl. BTW.
Voor uw bijdrage in de verzend/verpakkingskosten kijk op Verzendkosten & levertijd.
De afbeeldingen geven een (sfeer)impressie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wist u dat de bestellingen ook in een Parcelshop bij u in de buurt kunnen worden bezorgd!
U krijgt bericht wanneer uw bestelling er is en u haalt binnen 5 dagen uw bestelling af op het moment dat het u uit komt. Vermeld tijdens het bestellen dat u uw bestelling wilt afhalen bij een Parcelshop en wij regelen dat voor u.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.