Lopez Cristobal Bagús Ribera del Duero Spanje
In 1994 realiseerde Santiago López zijn droom om zijn eigen wijnmakerij te creëren. De droom begon vele jaren eerder in de jaren 1930 met Santiago’s vader Santiago Sr., aankomst in het gebied Ribera del Duero vanuit Santander om een succesvolle boerderij te beginnen, waar het wijnhuis nu is gevestigd.
In de jaren tachtig viel Santiago Jr. zijn eerste contact met de wijnbouw samen met de benaming van de benaming van Ribera del Duero. Na enkele jaren zijn druiven te hebben verkocht aan andere wijnhuizen, werd zijn verlangen om zijn eigen wijn te maken gerealiseerd, waardoor López Cristóbal werd gecreëerd. De naam López Cristóbal is een unie van twee achternamen, zijn vrouw Lola Cristóbal en Santiago López.
De familietraditie gaat verder met Galo, Santiago’s zoon die lid werd van het wijnbouwteam om een persoonlijke flair bij te dragen aan de wijnen.
Deze ongeëvenaarde site omringd door wijngaarden is de locatie van de familie wijnmakerij. De indeling van de faciliteiten resulteert in een speciale charmante en mooie omgeving.
Het wijnhuis bevindt zich in Roa, in het hart van de Ribera del Duero. Het is uitgerust met de nieuwste technologie en verzekert een geslepen proces en een grondige aandacht voor het maken van wijn.
De wijnmakerij bezit 50 hectare eigen wijngaarden, gelegen in de gemeente Roa de Duero, en verdeeld in negen afzonderlijke percelen. Elke afzonderlijke wijngaard heeft zijn eigen Terroir.
De overheersende druivensoort is de Tinta del Pais of Tempranillo (45 hectare) aangevuld met in totaal 5 hectare Merlot, Cabernet Sauvignon en Albillo.
Elk perceel heeft zijn eigen afzonderlijke grond, waardoor een combinatie van kalkhoudende en klei-kalk composiet wordt verkregen, wat resulteert in wijnen met een uitstekende complexiteit.
Na het met de hand oogsten van de druiven in kleine kratten, gaan deze druivensoorten van de familie door een strenge hand-selectietafel waar de druiven die niet aan de hoge normen voldoen worden weggegooid.
Dit hand selectie proces wordt uitsluitend door familieleden gedaan. De druiven zijn dan klaar voor vinificatie onder strikte controles en met een constante aandacht voor de specifieke uitdrukking van het Terroir.
De wijn rijpt in eiken vaten (1-3 jaar), onder constante vochtigheid en temperatuur, totdat de wijn zijn perfecte rijpheid bereikt. De vaten zijn 60% Frans eiken en 40% Amerikaans eiken.
Nadat de wijn in vat is gerijpt, worden de vaten één voor één geproefd om hun kwaliteit te bevestigen. Ze selecteren vervolgens voor de laatste menging.
Na het mengen wordt de wijn gebotteld. Terwijl de wijn wordt gebotteld, rusten de flessen in een speciale klimaatgestuurde faciliteit totdat ze hun beste tonen en vervolgens op de markt worden
Onder de naam Lopez Cristobal produceert Santiago Lopez, getrouwd met Lola Cristobal, van 50 hectare eigen wijngaard karaktervolle wijnen van de Tempranillo druif die hier Tinto del Pais heet.
De wijnen krijgen meer (Reserva) of minder (Crianza) houtopvoeding.
De topper Bagús is van stokken van 85 jaar oud.
Exclusief wijnhuis voor Wijnkeuze-online. Prijs is incl. BTW.
Voor uw bijdrage in de verzend/verpakkingskosten kijk op Verzendkosten & levertijd.
De afbeeldingen geven een (sfeer)impressie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wist u dat de bestellingen ook in een Parcelshop bij u in de buurt kunnen worden bezorgd!
U krijgt bericht wanneer uw bestelling er is en u haalt binnen 5 dagen uw bestelling af op het moment dat het u uit komt. Vermeld tijdens het bestellen dat u uw bestelling wilt afhalen bij een Parcelshop en wij regelen dat voor u.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.